Conill porquí - Animal Sapiens
Conill porquí

Conill porquí




Tot propietari té la responsabilitat de garantir una bona cura dels seus animals. Si vostè està pensant en obtenir un conill porquí, li oferim aquesta pàgina on s’expliquen les seves necessitats i el seu manteniment bàsic.



    Més informació

    QUÈ ÉS UN CONILL PORQUÍ?

    El conill porquí (Cavia porcellus), també conegut com a conillet d’Índies o cobai, és una espècie de rosegador del gènere Cavia, dins la família dels càvids.
    El seu pes oscil·la entre els 0,9 i 1,2 kg i poder mesurar entre uns 20 i 40 cm. Tenen una esperança de vida entre 4 i 8 anys.
    Els cobais són animals gregaris, els agrada viure en grup i manifesten el seu estat d’ànim amb diferents tipus de vocalitzacions.
    Són mamífers sociables, però s’espanten molt fàcilment amb sorolls bruscs o petits canvis ambientals, condicions de la gàbia o canvis en el tipus d’aliment.
    Tot i que existeixin 13 races diferents de cobais els més coneguts són els americans (pèl curt i llis), els peruans (de pèl llarg i sedós) i els abissinis (pèl curt i aspre).



    HABITACLE RECOMANAT:

    Com a mínim la gàbia recomanada per dos exemplars de conill porquí és de 100x65x35cm. Han de ser gàbies sense reixeta de fons (per evitar problemes als peus).
    A la gàbia s’ha de diferenciar una zona de descans, una d’activitat i una d’excrecions. Hi ha d’haver una menjadora, un abeurador i una tremuja de fenc.
    La gàbia haurà de tenir a la base un substrat de paper que absorbeixi els excrements de l’animal.
    És important proporcionar almenys un cau i diversos amagatalls repartits per l’hàbitat.
    La gàbia ha de ser el lloc on l’hem de deixar quan es queda sol a casa. És important que el deixem que corri per casa i que juguem amb ell, vigilant que no rosegui els cables elèctrics, cadires de fusta, roba...


    ALIMENTACIÓ:

    El conill porquí és un animal herbívor, per tant, procurarem que sempre tingui fenc per tal d’adquirir la quantitat de fibra necessària. El fenc ha d’oferir-se en quantitats il·limitades a tots els cobais. Aquesta és la part més important de la dieta del teu cobai i representa aproximadament el 75% de la seva ingesta.
    També, en menys mesura, han de menjar altre tipus de verdures com pebrot, fulles de col, espinacs, fulles de pastanaga, bledes, dent de lleó...

    El pinso ha de ser la part menor de la dieta, a ser possible a base d’herba deshidratada a raó d’aproximadament una cullerada sopera per kg d’animal.
    És important evitar aliments salats, xocolata, fruits secs, ceba, enciam Iceberg, patata i all.
    Com a tot rosegador, els agrada rosegar, i els va molt bé per esmolar-se les dents, per això els hi podem posar qualsevol joguina de fusta o tronc.

    ENRIQUIMENT AMBIENTAL:

    Els cobais són animals als quals els encanta explorar i utilitzar túnels, per la qual cosa pot ser l’entreteniment ideal per a ells. Algunes joguines per a la seva estimulació poden ser capses de cartó i tubs per a poder rondar, alguns fins i tot poden arribar a empènyer pilotes petites de plàstic. Una altra forma per a animar que el rosegador sigui més actiu és distribuir el menjar per tot el recinte, ajudant al fet que la cerca de menjar sigui el més natural possible per a ells.

     

    NETEJA:

    Un cop a la setmana canviarem tot el substrat de la gàbia i la netejarem amb aigua ben calenta, sobretot sense utilitzar cap producte químic.
    Normalment, acostumen a fer els pipis al mateix lloc (és molt pràctic posar-los una safata al racó), si és així, li netejarem diàriament aquest racó i li posarem una mica més de substrat. Si hi ha restes de fruites o verdures del dia anterior també les retirarem.


    COM S’HA DE TRACTAR?

    Els conills porquins són animals molt sociables i molt xafarders que no els hi costa gens acostumar-se a nosaltres. Ens buscaran per fer-los carícies i que estiguem per ells.
    Els agafarem per la panxa i procurarem que tinguin les quatre potes recolzades.
    Haurem de tenir cura de les ungles; les tenen molt llargues i esgarrapen. Si no les hem tallat mai, hem de demanar a un professional que ens n’ensenyi; només podem tallar una distància en concret sense fer-los mal i hem de saber fins a on.
    Si és un conill porquí de pèl llarg caldrà raspallar-lo.


    Girona

    Girona

    Tel. 972 40 66 86

    C/ Pla de Salt, 12-14
    17190 Salt (Girona)

    Com hi arribo?
    Lleida

    Lleida

    Tel. 973 09 05 83

    C/ d'Àngel Moncusí, 1
    25001 Lleida

    Com hi arribo?
    Sant Adrià de Besòs

    Sant Adrià de Besòs

    Tel. 931 71 00 11

    CC Alcampo Sant Adrià (Avda de la platja s/n)
    08930 Sant Adrià de Besòs

    Com hi arribo?
    Blanes

    Blanes

    Tel. 972 98 00 29

    C/ Jaén, s/n
    17300 Blanes

    Com hi arribo?

    T'ho enviem o passaràs a buscar-ho?

    Per poder mostrar la disponibilitat dels productes correctament necessitem saber quin mètode d'entrega vols utilitzar.

    Entrega a domicili

    Click & Collect